Investiitiile din Romania in anul 2011

In Romania se fac investitii de multi bani.

Noutati de la BNR din 01/10/2012:

  1. Investitii straine directe stabile in Romania anului 2011

Cele mai mari investitii raportate au fost efectuate in industria prelucratoare, mai cu seama in domeniul titeilor, produselor chimice, cauciuc si mase plastice. Urmatoarea la investitii, in ordine descrescatoare, este industria mijloacelor de transport, metalurgia, industria alimentara, a bauturilor, ciment, sticla si ceramica. Statisticile in milioane de euro si total ISD (investitii straine directe) pot fi gasite aici http://www.bnr.ro/page.aspx?prid=7036 .

Intermedierile financiare, asigurarile, comertul, constructiile, tranzactiile imobiliare si tehnologia informatiei sunt alte domenii de interes pentru investitorii straini.

Dintre regiunile geografice preferate de investitori se aminteste de: Bucuresti-Ilfov, regiunea centru si Sud-Muntenia. Celelalte regiuni au fost mai putin atractive pentru investitori. Statisticile pe regiuni de investitie pot fi gasite aici http://www.bnr.ro/page.aspx?prid=7036 .

Cele mai interesate tari de dezvoltare pe teritoriul Romaniei sunt Olanda, Austria, Germania si Franta.

Investitorul strain este marginit de urmatoarea reglementare din metodologia de aplicare a investitiei: Investitorul strain direct: persoana juridica, persoana fizica sau grup de persoane ce actioneaza concertat, care detine cel putin 10% din capitalul social subscris (respectiv din capitalul de dotare al entitatilor fara personalitate juridica) sau cel putin 10% din voturi, intr-o intreprindere situat in afara propriei tari de rezidenta. (sursa: http://www.bnr.ro )

[ Publicat la data: 2012-10-03 08:49:42 ]
Sursa: ValutarBNR.ro - stiri

vezi toate stirile


Link-uri directe cursuri valutare:

Aceste informatii sunt preluate de pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si au caracter pur informativ. Nu ne asumam raspunderea pentru pagubele directe, indirecte sau circumstantiale produse prin utilizarea acestor informatii.
Conform legislatiei UE, avem obligatia de a va informa ca valutarBNR.ro poate seta module cookie in browserul dumneavoastra. Prin continuarea accesarii site-ului va exprimati acordul in acest sens.
Va recomandam: Traduceri engleza